dimecres, 16 de juny del 2010

Comprar diferent

Perquè hi ha una altra manera de comprar, de consumir, i de llençar. No en som conscients, però de tant en tant et pares a pensar la quantitat de coses que compres, que fas servir (més o menys) i que després llences, quan encara se'n podria fer un bon ús... I després vas al super, i compres aquelles tomates que no tenen gust de res, i aquelles pomes que semblen de cera...

Pel que fa al menjar, us vam parlar fa temps de Recapte. Ara també hem conegut la Xarxa de consum solidari, o serveis semblants a Recapte com L'hortet del Baix. Tots tenen molt bona pinta, serà qüestió de provar.

Per altres coses... no heu pensat mai en intercanviar? A Vols-Tens podeu oferir les coses que ja no us fan servei, o demanar alguna cosa que us calgui, de manera totalment gratuïta i sense rebre res a canvi. També funciona així la web Freecycle.

A Facebook, en canvi, han creat un grup d'intercanvi: jo tinc unes sabates que ja no em poso, les canviaria per un ratolí pel portàtil. Podeu fer-hi un cop d'ull aquí.

Perquè en temps de crisi, s'ha d'aguditzar l'enginy!

3 comentaris:

rits ha dit...

Quan vivia a Sagrada Família uns quants veïns van crear una cooperativa de consum ecològic. Em volia apuntar però ser un i que la meva estada en aquell barri tenia caducitat, em va tirar enrera de fer-ho. I des de que estic instal·lada al nou pis (aquest estiu farà dos anys) encara no l'he buscat.... una mica desastre, ja ho sé!!! a veure si em poso les piles!

sànset i utnoa ha dit...

I, de fet, amb l'intercanvi podem ser capaços de donar nou ús a coses que ja no serveixen. Reprofitar és una bona fita en un món consumista.

*Sànset*

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Què interessant, Rits! Tant de bo els nostres veïns també ho fessin!

I tant, Sànset. Jo ara estic en la fase reutilització i reciclatge de roba. Un dia d'aquests penjaré unes fotos...