dimecres, 16 de setembre del 2009

Pizza

Com que fa uns dies vaig fer un repàs a la qüestió gelats... avui farem un repàs a la qüestió pizza.

Pizza al taglio:
Hi ha mil llocs, mil gustos, mil colors... però en general, són barates, ràpides, bones, però una mica olioses. Hi ha llocs més bons, com ara Sissini, del que vaig parlar fa uns dies. A la meva guia en comenta un parell més, però no els he estrenat, encara.

Pizzeries:
Igual que abans, hi ha mil llocs, mil gustos, mil colors... La pizza romana és molt fina i cruixent, a diferència de la napolitana, que és gruixuda i esponjosa. En general és bona per tot arreu per a les nostres boques poc refinades en la qüestió pizzera.

Recomanem:

-Ai Marmi (Trastevere): a Viale Trastevere 53, Pizzeria Panattoni, més coneguda com Pizzeria Ai Marmi. Els romans també en diuen l'Obitorio, perquè diuen que les taules llargues de marbre recorden a una morgue. Només fan sopars. Boníssims els Suplí al telefonino (o arancini di riso) i la pizza especialitat de la casa és la de fiore di zucca. També fan filetti di baccalà i altres fregits.

Dar Poeta (Trastevere): a Vicolo di Bologna. Cal anar-hi a les 20h quan obren o estar preparat per fer cua. Els amics de la cambrera entren abans que la cua... qüestió de prioritats... No tenen fregits, només fan amanides, pizza, bruschette i pannacotta. La pizza de la casa porta salsitxa, all i pebre: forteta de gust però molt bona. Les postres de la casa són els calzone de nutella i ricotta, no el vam tastar però deu ser la bomba.

Formula 1 (San Lorenzo): a Via degli Equi 13. Local antic, amb encant, fan pizza i fregits. La pizza és molt autèntica, amb mozzarella casolana. Cal anar-hi aviat perquè s'omple de seguida. Dues fior di zucca, dues pizzes i una gerra de mig de vi, 17€.

A prop de Piazza Navona hi ha Da Baffetto. N'he sentit a parlar molt però encara no he tingut oportunitat d'acostar-m'hi. Per menjar pizza a l'estil napolità, els entesos recomanen les cadenes Rossopommodoro i Fratelli La Bufala. Aquesta última també és a Barcelona.

4 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Hauré de venir quan no tingui encara el gust de cafè incrustat a la gola.
;-)

Ja ho fots fen dir, nano, aquefta mafdalena fe m'ha encallat!
:)

Carles ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carles ha dit...

quan anem a da baffeto, ja en tindrem una més a la llista... aix... pizzaaaa...

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Mmmm pizzaaaa :)
Sí, la veritat, aquests romans són molt bordes i antipàtics, en general, però de pizza i gelats hi entenen!

Nano i Avi, si passeu per aquí abans del dia 2, us acompanyo a sopar!