dilluns, 27 de juny del 2011

Gadgets

Quan treballava en plantilla, el primer company de la feina que va plegar de tant en tant tornava a fer-nos una visita. Sempre passava de taula en taula a buscar quins "gadgets" nous teníem. A mi em feia gràcia, perquè llavors no en tenia cap. Però ara...

Aquest és el kit de gadgets que la majoria de traductors tenen a la seva taula:

Amb el número 1: alguna cosa sota la pantalla per enlairar-la i tenir-la a l'alçada dels ulls, per millorar l'ergonomia. Es poden comprar alçapantalles, a mi m'agraden més els llibres.


Amb el número 2: micròfon i altaveus. Per parlar per skype i escoltar música quan convé.


Amb el número 3: disc dur extern. Per evitar imprevistos no desitjats, còpia de seguretat diària.


Amb el número 4: reposacanells pel teclat. Per millorar la posició de les mans i evitar lesions.


Amb el número 5: estora de ratolí amb reposacanells. Per millorar la posició de les mà i evitar lesions.


Amb el número 6: el gadget estrella. Al davant a l'esquerra, protector del colze. Per quan ja has treballat massa i tens un principi d'epicondilits, el "colze de tennista".


Amb el número 7: al costat, la canellera. Per quan has tardat massa en incorporar els reposacanells a la teva vida i et fan mal la mà i l'avantbraç. En fases posteriors, es converteix en canellera rígida. Espero no haver d'arribar a aquesta fase.






Si el meu excompany de la feina passés per aquí... fliparia.

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Em sembla una mica exagerat tot això, però bé, cadascú sap les seves coses. El que veig és que jo acabaré patinc tota mena de mals, ja que per exemple, els reposacanells em molesten molt i no en faig servir mai. La posició que em queden les mans em resulta molt incòmoda.

Garbí24 ha dit...

gairebé vas mes protegida que els paletes de els obres.....et falta el casc

rits ha dit...

déu n'hi dó! a més molt xulos! els reposacanells no em van massa, el de la feina que és d'escuma el faig servir per aclarir-me les idees a copets al cap quan estic emboirada, ja veus.
M'ha fet gràcia perquè per aixecar la pantalla a la feina tenim blocs de paper i després quan s'acaba el de l'impresora mai sabem on trobar-ne!

A casa tampoc faig servir res, amb el portàtil i el sofà.... diguem que el cos acabarà fatal...

El porquet ha dit...

Si aquest company fos de l'encarregat de prevenció estaria ben cofoi de veure com s'apliquen tantes mesures!

I com la Rits, a la feina, per aixecar la pantalla, blocs de paper per estrenar!

Laura ha dit...

escolta... i un programa que t'instal·les a l'ordinador i que et recorda cada X temps que descansis la vista i miris lluny i tal... saps quin és? em sona que n'hi ha un, però no n'estic segura. el coneixes?

Assumpta ha dit...

M'acabes de deixar parada... jo tinc artritis des de fa molt de temps, amb els primers símptomes abans dels trenta anys... i les articulacions em fan mal (com és lògic hehe) però a vegades el canell dret em fa un mal horrible, es queda com totalment "garratibat" i he deixar el ratolí vulgui o no vulgui i, poc a poc, mirar de canviar la posició... és molt, molt dolorós.

Sempre pensava que tenia a veure amb l'artritis així que, com tants altres dolors, pensava que "toca aguantar-se" i ja està... però ara crec que potser podria millorar amb algun gadget d'aquests... tu creus? :-))

Són cars? Es poden comprar a les botigues d'informàtica?

Tu, jo i l'Otis ha dit...

XeXu, quan et sols passar 8 hores en aproximadament la mateixa postura, repiquetejant amb els ditets al teclat, no és tan exagerat. Tots acabem igual: tendinitis, epicondilitis, túnels carpians... i amb ulleres, clar!

Garbí, em falta el casc i les sabates de seguretat. Ho canvio per una bona cadira i un reposapeus, que no surten a la foto.

Rits, a la meva ex-feina també hi tenien paper. A casa... m'agraden més els llibres. El reposacanells al principi em molestava, però ara no me'l treuria per res.

Porquet, la veritat és que ara no sé a què es dedica el meu company. Com a encarregat de prevenció hauria estat molt divertit!

Polita, a la ex-feina en teníem un que era del Ministeri de treball. Era una senyora que et sortia cada quan la programaves i et feia fer estiraments, però era una mica cansada, es repetia molt i el vaig acabar traient.

Assumpta, no et puc garantir l'eficàcia de cap dels meus gadgets perquè, de fet, a mi em fa mal el canell des de fa dies tot i tenir aquest arsenal... De tota manera, potser algun reposacanells t'ajudaria a millorar la postura. Sense ànims de fer publi, a l'Abacus en tens d'econòmics: http://www.abacus.coop/papereria/estoreta-reposacanells-data-117506.75.html

Moltes gràcies a tots per passar! Tant de bo no necessiteu tots aquests complements a la vostra vida laboral!

Assumpta ha dit...

Moltíssimes gràcies, maca!! Ho miraré!! ;-)) a més, que anar a l'Abacus no és res que em costi cap sacrifici (de fet, jo viuria "dins" l'Abacus si pogués hehe)... clar que, si a tu et fa mal igual... però potser ho podria provar :-))