divendres, 17 de juny del 2011

Descontrol


Permeteu-me que em desfogui avui amb una història laboral... inclassificable.

Des del passat febrer que treballo amb una empresa de la qual no diré el nom, que m'encarrega "de manera assídua la revisió al català de la documentació i de les pàgines web d’una reconeguda empresa multinacional de l’àmbit d’Internet". I ho estipula d'una manera semblant a aquesta al contracte que l'empresa i jo vam signar abans de començar a col·laborar. En aquest mateix contracte s'indica que cada final de mes jo he d'emetre una factura, i que ells me l'abonaran entre 30 i 45 dies després.
Fins a aquí, tots d'acord.

Al febrer vaig fer unes quantes revisions, el 28 de febrer vaig facturar i, per tant, esperava cobrar entre l'1 i el 15 d'abril. No va ser així. Com que el pagament es va endarrerir, vaig reclamar i em van pagar al cap de pocs dies, amb l'argument que la factura s'havia extraviat (excusa 1) però confirmant, al mateix temps, que també havien rebut la factura del març.

La factura del març, quan va tocar pagar-la, també la van "perdre". Com que el pagament no arribava puntual, vaig reclamar, i reclamar, i reclamar, sense resposta. Al cap de 4 correus i després de suggerir que no faria cap més feina fins que no em responguessin, em van confirmar que farien el pagament immediatament. Que "no havien introduït" la factura al sistema (excusa 2), tot i haver-la rebut correctament i puntual.
Al dia següent, veig al banc que m'han pagat, sí, però la factura de l'abril, no el març!

La factura de l'abril, me la van pagar per avançat. Avui, que torna a tocar pagaments, m'envien un correu per confirmar-me que m'ingressaran el març i l'abril (!!!!!).

En fi, que al departament de comptabilitat porten un descontrol que no hi ha qui l'entengui. Ara he passat de no cobrar a cobrar doble...  


6 comentaris:

Assumpta ha dit...

Una cosa et pot consolar... vist que ara no s'adonen que ja t'havien pagat i ho tornen a fer, crec que pots donar per descomptat que no actuen amb mala fe sinó que són ineptes i prou.

Si no actuen amb mala fe, pots pensar que, a poc que s'esforcin una mica en posar ordre, arribarà un moment en que cobraràs bé, puntualment i la quantitat que toqui :-)

Si anessin amb mala fe seria molt pitjor perquè llavors potser arribaria un dia que "desapareixerien" i tu tindries coses pendents que ells negarien haver rebut o marranades així.

Ànim i sort!! :-)

Garbí24 ha dit...

casa de barrets sense amo.......la cosa no pinta bé, però avui en dia s'ha d'agafar el que hi ha

Sergi ha dit...

Ets la primera persona que veig queixar-se perquè cobra doble! Fins el final del post tot era comprensible, aquesta gentussa no paguen quan toca. Però si després paguen un altre cop el que han pagat, doncs mira tu, seran ineptes o ho fan per compensar, però i les vacances que et pegaràs?

Mosquit ha dit...

Uff, si t'expliqués la picaresca que hem arribat a patir a l'empresa on treballo.

Exemple: Una empresa gran, gran (o sigui les pitjors i amb més fums) de "cuyo nombre no quiero acordarme" (la distribuïdora de "La chispa de la vida" a Spain), que aconsegueix que li emetem les factures a 90 dies data factura.
No rebem el pagament d'una factura moooolt elevada, truquem i diuen que no l'han rebuda. Després de tres trucades més la factura "apareix" en una taula`, ens diuen que és correcte i que la introdueixen a la seva comptabilitat. Quan preguntem quan ens envien la transferència ens diuen... que paguen a 90 dies des del moment que comptabilitzen la factura i que ens hem d'esperar a que arribi el seu "venciment". Total: paguen a 180 dies i es queden tan frescos. No cal dir que les següents factures les vam enviar amb amb un GPS incorporat.

rits ha dit...

i tu agafaràs i els ho diràs, però en canvi ells no faran la feina bé la propera vegada.
Em sembla que no és l'únic departament que no funciona, en conec un que si t'expliqués... ais!!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Quin desastre, ja veig que "en todas partes cuecen habas". Ara em toca emetre la factura del juny, no sé què fer amb ella, si restar la quantitat que m'han pagat de més, o no restar-ho i que s'ho aclareixin ells. En fi... un desastre tot plegat.
Això sí, la feina la volen ben puntual, eh!