dilluns, 28 de març del 2011

El nostre fillol

Com a regal de casament, potser aquest és un dels més originals que ens van fer: Apadrinar un cep.
(sense menysprear els altres, eh! Ni molt menys!)

La idea se'ls va acudir a la Carla i en Josep que, arrel d'una conversa amb uns amics, van començar a tantejar el terreny buscant algun celler que "fes apadrinaments" dels seus ceps. 
Sembla ser que, després d'investigar una mica, van trobar un celler que es va engrescar amb la proposta. I sembla ser que som pioners al país (pioners la Carla i el Josep per la idea, pioner el celler per tirar-la endavant, pioners nosaltres per ser els primers padrins d'un cep al país). 


El celler que es va deixar engrescar en aquest projecte va ser Clos Dominic, a Porrera (entreu al seu blog "De brujas y vino"). L'"apadrinament" consisteix en: 
- Apadrinament d'un cep durant 10 anys
- Dues ampolles de vi anuals durant els tres primers anys (una ampolla de Clos Dominic Vinyes Altes i una de Clos Dominic Vinyes Baixes)
- Una visita anual enoturística gratuïta, amb cata inclosa
- Document acreditatiu de l'apadrinament


(el preu, essent un regal, (no) el sabem, però al blog hi trobareu tota la informació) ;)


Doncs bé, com a padrins del cep, el passat 20 de febrer vam anar a fer la visita amb la Carla i el Josep. Vam gaudir d'un dia excepcional, l'amabilitat del Paco Castillo (Clos Dominic), la cata dels seus tres vins negres (Clos Petó, Clos Dominic Vinyes Baixes i Clos Dominic Vinyes Altes) i un gran dinar a Cal Carlets, a Porrera mateix. 



Respecte a la cata, val a dir que són vins excepcionals tots tres (ens falta tastar el Clos Dominic Blanc... potser la propera vegada?):

Clos Petócoupage de Cabernet Sauvignon, Granatxa i Carinyena de les vinyes joves. Fa una criança durant 12 mesos en barriques de roure de segon any.
Vinyes Baixes, coupage de Merlot, Cabernet Sauvignon i Carinyena de les vinyes joves, i una mica de Picapoll, Carinyena i Garnatxa dels ceps més vells. Fa una criança durant 14 mesos en barriques de roure de segon any.
Vinyes Altes, coupage de Carinyena (75%) i Garnatxa la resta, ceps vells i de baix rendiment. La criança, en barriques de roure francès noves, es fa al llarg de 16 mesos.

I, és clar, us presentem el nostre fillol:
(cep de les vinyes més velles, segons el Paco, és un cep centenari!)

4 comentaris:

El porquet ha dit...

No ho havia sentit mai això! A veure si és l'inici de l'imperi Vins Otis!

rits ha dit...

jo tampoc ho havia sentit mai. Un regal ben original i a tenir present!

Jordicine ha dit...

M'encanta! Vaig a buscar més informació. Em sembla molt i molt original. Un petó i fins aviat.

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Vins Otis! Sona bé, tot i que a l'Otis els vins no li acaben d'anar... però amb un Vinyes Altes, potser sí que li anirien...

Rits i Jordi, molt recomanable! I, a més dels vins, l'experiència de passejar per les vinyes amb les explicacions del Paco, un plaer!!