dimecres, 12 de gener del 2011

Cotxe. sí / Cotxe no.

Fins no fa gaire el tema era si ens canviàvem el cotxe. El nostre cotxe actual és vellet, està en més o menys bon estat però el fet d'estacionar-lo al carrer en un barri ple de desaprensius no li ha anat gaire bé i quan no té una rascada nova li han trencat un retrovisor... Amb els anys també té alguna que altra petita avaria, però res important.
El fet de pagar un parking ara mateix ens sembla una despesa excessiva, i tampoc no garanteix que el veí del costat no sigui un patós i et ratlli el cotxe cada cop que entra o surt.

Amb l'any nou, ens plantegem el tema des d'una vessant diferent: necessitem el cotxe a Barcelona?

Entre setmana no el fem servir pràcticament mai. Per anar a la feina no ens cal. Potser algun dia per anar a veure algun amic fora de la ciutat, potser per anar a fer alguna compra. Els caps de setmana ens va bé per anar a Figueres sense dependre dels horaris dels trens, i allà sí que el fem servir molt. (Si visquéssim a Figueres no ens ho plantejaríem: allà el cotxe és absolutament necessari).

Aquesta setmana, a mode d'experiment, hem deixat el cotxe a Figueres i estarem sense vehicle propi fins al proper cap de setmana que hi anem.


Així doncs, aquest és el nostre dilema actual: Cotxe. Sí / Cotxe. No.


S'admeten propostes.

12 comentaris:

Garbí24 ha dit...

sigui com sigui cotxe si. la opció que cal triar ara es la dependència que en pogueu tenir i els kms que hi feu en un any, amb aquesta resultant cal escollir el vehicle. com més petit es el vehicle menys despeses genera i com més vell és més el pots deixar al garatge estrella.
La moneda és a l'aire....serà cara o creu?

Anna ha dit...

Em sembla una molt bona idea que l'hàgiu deixat a Figueres, que com dieu allà sí que és necessari, de fet jo em vaig treure el carnet precisament per això: a l'Empordà sense carnet, estàs fotut. Ara a BCN no cal per res, la xarxa de transport és prou bona per arribar a tot arreu. I si no, Bicing, que també s'ha de fer una mica d'esport!

Assumpta ha dit...

Cotxe? què vol dir això?

Mai a la meva vida n'he tingut. A casa, de petita, ni el pare ni la mare tenien tan sols el carnet...

I ara tampoc en tenim... jo no tinc el carnet i el meu marit, que se'l va treure deu fer uns 25 anys o més, ni tan sols es deu recordar com s'engega hehehe

El dia que sigui rica -que, de moment, sembla que no pinta massa bé per ser-ho- tindré cotxe i xofer, però mentrestant, ni somiar-hi, massa despesa, massa problemes.

Gris ha dit...

Hi ha l'opció de no tenir cotxe i llogar-lo cada vegada que el necessiteu per anar a figueres o a on sigui. Potser el lloguer sembla car però si el compares amb tot el que acabes pagant durant l'any d'assegurança, reparacions, etc…
També hi ha aquesta opció:
http://www.avancar.es/cat/index.php
i funciona una mica com el bicing, tenen els cotxes a pàrquings públics i tu només l'has de reservar per tenir-lo quan el necessites i pagues pel que l'utilitzes. Potser un sistema més àgil que el de lloguer tradicional. És qüestió de comparar números!

anna ha dit...

Suposo que és molt personal...
Vivint a barcelona, jo diria que no és necessari tenir-ne.
I per pujar a Figueres, i altres ocasions, hi ha la opció de lloguer de cotxes, carsharings...
Jo tinc un conegut que viu a bcn i té la família a l'empordà, que és el que fa. I tot i que en el moment concret, el lloguer pot semblar car, com ja han dit aquí, és un tema de fer números (assegurances+reparacions+parquins...)

Ja ens explicareu el final!

Carolina ha dit...

Cotxe NO. Comoditat vs. medi ambient NO. Maria xula, roja, que es munta una boda xulíssima amb ram de núvia homemade i que diu NO al cotxe: SÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ :)

Sergi ha dit...

Jo m'ho estic plantejant darrerament. Fa molts anys que tinc carnet i no he conduit mai massa, i és que no em cal a la ciutat, i a més els amics sí que en tenen, de cotxe. Però et dóna certa autonomia, poder fer el que vulguis i quan vulguis. L'altra tema és que la facis servir aquesta autonomia, però ara no m'importaria tenir-ne.

El porquet ha dit...

Ui, jo per la feina el necessito diàriament.

Però el que més valoro del cotxe és poder escapar-me cada cap de setmana, a fer muntanya, a veure la família sense fer viatges interminables en transports públics mal comunicats.

És a dir, si valoreu el fer escapades de cap de setmana... SÍ!

Glòria DSN ha dit...

que tal la prova? l'experiencia ha anat bé?, que heu decidit?

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Per ara seguim indecisos però en una setmana i mitja podem establir que:

1. Murphy existeix i és molt potent. Un finde sense cotxe i hem anat a Cardedeu, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

2. Sense cotxe es pot viure. Ens hem mogut molt tot el cap de setmana i hem arribat a tot arreu.

Però l'afirmació del Porquet ens ha fet pensar encara més "si valoreu el fer escapades de cap de setmana... SÍ!". Aiiiiinnnnnssss... si les escapades són a llocs on no arriba Renfe...

Seguirem meditant. Moltes gràcies a tots per opinar!!

Maria ha dit...

Jo visc sense cotxe i en una ciutat més petita que Barcelona. De vegades el trobo a faltar, per anar al Pirineu o així, però intento organitzar-me i combinar perquè algú (pobres soferts pares meus) me'l pugui deixar de tant en tant. Per vacances en lloguem un.

Vaig en bici a gairebé tot arreu, fins i tot fora de la ciutat, i em sento molt ecològica i ho faig amb molt de convenciment. I a més faig una mica d'exercici i estalvio molts diners.

Si visqués a Barcelona, i sabent les opcions que hi ha de carsharing, no m'ho pensaria gens: cotxe NO. Tant de bo el carsharing s'ampliï a províncies aviat!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Doncs uns dies després, torno a fer valoració: aquesta setmana anirem a Figueres amb tren, i tornarem amb tren, perquè fent una mica de previsió d'agenda, hem vist que fins al març no el necessitarem.
I amb això... seran quasi 2 mesos sense cotxe. Pot ser que quan el volguem agafar ni tan sols s'engegui... però resulta còmode no preocupar-se per l'aparcament... ni per les cues...