dilluns, 18 d’octubre del 2010

El negoci de casar-se (V)

No voldria ser impertinent, ni donar-vos massa detalls sobre les qüestions numèriques del nostre casament... però potser alguna pinzellada... així per sobre...

Al final hem confirmat números, som 129 grans i 7 nens. Tota una gentada!

El que havia de ser una celebració discreta han acabat sent 4 dies de casament: 1 berenar a Canet, 1 dia a l'ajuntament i 2 dies de festa. Tot el que ens hem pogut "estalviar" fent les coses nosaltres, ho hem reinvertit en multiplicar els dies de celebració, en els àpats i en l'allotjament dels convidats.

Tenim els nostres vestits. Són molt bonics i fets a mida. I no ens han costat un ronyó, perquè no calia que fossin de cap lloc concret. Volíem estar guapus i prou. Amb la nostra perxa... ;)
(No diré xifres, però).

Hem vist en alguns fòrums d'internet que hi ha núvies que dediquen entre 200 i 300 € a la perruqueria del dia D. El dia 2, la meva perruquera em va fer un recollit moníssim i em va maquillar per 50 €.

Les invitacions són de fabricació casolana i impressió en impremta professional. Més econòmic impossible. Igual que el detall.
El nostre detall de bodes ha anat destinat a una ONG. Estic segura que ells n'hauran fet un bon ús, i que els nostres convidats n'estaran contents.

Els nostres fotògrafs han estat els nostres cosins. Em sap greu pel gremi, però en plena era de la fotografia digital, no ens va semblar necessari. Les nostres fotos seran absolutament personals i diferents. No haurem fet ni poses ni res. Seran espontànies. Nostres.


Les despeses en floristeria han estat 0. 0, de veritat. Per al nostre casament no ha mort ni una sola flor. En canvi, puc afirmar que he fet a mà un total de 76 flors que han decorat 18 taules i han format el meu ram i els rams que hem regalat a les mares (amb la col·laboració a les tisores del nuvi!).





(Amb tot això no pretenem censurar ni criticar les opcions que altres han triat. Respectem les opinions de tothom, però defensem la nostra tria personal i, sobre tot, la capacitat de decidir i no deixar-se portar per tot allò preestablert).

11 comentaris:

MaryMoon ha dit...

Corregeixo: 77 flors en 16 taules.

I afegeixo: temperatura per sota dels 20ºC amb tramuntana. Quina rasca!!

sànset i utnoa ha dit...

No sóc massa d'aquest tipus de celebracions. Ara, si n'hagués d'anar a alguna preferiria que fos com la vostra. Millor que sigui original!

*Sànset*

Garbí24 ha dit...

Ben fet..ja que quant dius la paraula nuvis tot s'apuja un 30%.
Tothom hauria de fer com vosaltres i amb el temps la gent abaixaria els preus. Es en l'unic negoci que com mes ets més més car és.
Visca els nuuuuuuuuuuuuuuvisssss

anna ha dit...

I dono fe, que tot va ser una passada! Original, i més personal, impossible!
La vostra empremta va estar present en tota la celebració... en tots els detalls! Crec que vau aconseguir muntar una festa completament vostra!
Per cert, continuo pensant, que la flor del teu ram, era xulíssima! A veure si hauràs d'explorar aquesta via....

Felicitats!!

sànset i utnoa ha dit...

Que buniques les flors!! I quina currada! Jo per l'aniversari d'una amiga en vaig fer 30 de més senzilletes i ja m'hi vaig passar la tira d'hores.

M'encanta la idea del detallet ONG!

;)

Utnoa

la divina ha dit...

Quina passada, les flors, Maria!

Laura ha dit...

maria, les flors són molt maques!!! jo vull que m'ensenyis a fer coses amb aquests feltres!!!

rits ha dit...

M'ha agradat moltíssim la celebració que heu fet!!!!
Per cert, novament, moltes felicitats!!!!

I em passes la "recepta" per fer aquests lliris tan xulos?

Glòria DSN ha dit...

ostres m'encanta la idea del detall de la ong!, que guai.
uiuiiii, has d'explicar com has fet aquests lliris taaant xulus! quina passada! :D
una abraçada

Assumpta ha dit...

Entre 200 i 300 Eurus hi ha qui es gasta a la perruqueria?? La gent està sonada, de veritat!!

Jo vaig anar a la perruqueria rentar i pentinar com sempre... meleneta llisa i ja està... però volia que m'enganxessin una petita diadema de floretes hehe...

Maquillar-me ho vaig fer jo sola, a casa :-)) (Maquillar-me sense maquillatge, clar, que les cremes i tot això no les suporto... tot molt suau, un toc de coloret una mica d'ombra i llapis als ulls, pintallavis i ja està)

Nosaltres en total varem ser uns 60... varem avisar a la família (només de la part de la meva MARE hauriem pogut ser més de 100) que de cap manera podíem convidar tothom, que faríem una representació de cada casa i tothom ho va entendre perfectament.

Els tiets i tietes van venir tots, però dels cosins varem fer així, per exemple: si un tiet meu té set fills i d'aquests set un era fillol dels meus pares, doncs venia aquest (amb la seva dona i fills)... si un altre cosí meu, més gran, és el padrí de la meva germana, doncs d'aquella branca venia aquest (amb la seva família) i així... sinó haguérem estat una burrada de gent i no pot ser.

Sincerament, no tinc cap idea d'haver fet una despesa d'aquelles que a vegades es senten dir... tot bastant ajustadet...

Ah! El vestit em va sortit baratíssim perquè me'l va fer la meva mare :-DD (no és modista però sap cosir molt bé i la dona d'un cosí de mon pare que sí és modista li va tallar)

Em vaig casar a Barcelona a una església que, A PEU, era a cinc minuts de casa (i que era l'església on anava a Missa cada diumenge)... i el restaurant, pel dinar, era A PEU, a deu minuts de l'església... :-))

La llàstima va ser el fotògraf... no era massa car però no s'hi va esforçar gaire... El mateix dia del casament vaig saber que el germà petit d'una amiga (que venia!!) estudiava fotografia!... Ho hagués sabut abans i ve ell... i tant!!

En fi, qui fa autèntics dispendis, vols dir que no ho fa més per figurar que per altre cosa? :-))

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Sànset, segur que t'ho hauries passat bé. Crec que tothom ho va disfrutar molt!

Garbí, si quan dius "grup" el tema puja, amb la paraula "nuvis" es quintuplica. I la qualitat del servei no sempre és proporcional al preu.
Viscaaaaaaa!!!!

Anna, ja sé què regalar-te per Nadal :D

Utnoa, l'elaboració de les flors va començar a principis d'any... una feinada. I totes se'n van anar a casa d'alguna convidada, no en va quedar ni una!

Divina, Polita, Rits i Glòria, fem un taller de feltre? La recepta és senzilla: llana de feltre, aigua calenta, sabó, una estoreta de fusta (semblant a la que es fa servir per enrotllar els makis de sushi), una pastilla de sabó, un filferro per donar rigidesa a la tija... i paciència!!

Assumpta, quina boda més bonica! Tot proper, al costat de casa!
Jo al cap portava uns clips de la mateixa roba que el vestit i unes floretes del vestit de boda de la meva mare... que ara compleixen 36 anys!

No ho sé, entre tot crec que hem pogut fer una festa, de casament, de l'estil de les que es fan ara, però intentant personalitzar tot allò personalitzable sense deixar-nos arrossegar gaire...