dilluns, 13 de febrer del 2012

La massa

Aquesta cosa llefiscosa que fa bombolletes a dins del pot de vidre és massa mare, o llevat mare, i fa les funcions del llevat químic a l'hora de fer pa. 


És una massa viva, plena de ferments, té color, olor, acidesa... i encara no la tinc del tot per la mà, perquè el primer panet de massa mare no ha pujat gaire. Però era ben bo.


Per saber més coses sobre pans i llevats, us recomano el blog de l'Iban, especialment la secció sobre com fer pa i el fòrum.

8 comentaris:

El porquet ha dit...

Esteu fets uns manetes! Jo no tinc pas massa temps, però el més important, no tinc pas espai a la cuina per omplir-la de més trastets... llàstima!

Garbí24 ha dit...

estic content de poder xucar-lo amb tomaquet....fer-lo encara no hi arribo, però m'agradaria

Yáiza ha dit...

A mi convida'm a pa amb mantega... i si puja o no puja, m'és igual! =P

Assumpta ha dit...

Ostres, jo he de confessar que el pa el compro al Mercadona! :-))

Jordicine ha dit...

Cap allà vaig! Una abraçada.

*Quin sistema més difícil de verificació, no?

Tu, jo i l'Otis ha dit...

No negaré que requereix el seu temps i que, segurament, si no treballés a casa no ho hauria provat... però els resultats han valgut la pena, o sigui que ho seguirem intentant.

Assumpta, em declaro fan incondicional del pa de nous del Mercadona! Potser si en tingués algun més a prop de casa no faria aquests invents...

Assumpta ha dit...

Ostres, jo el de nous no l'he provat! Ho hauré de fer! :-))

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Assumpta, l'has de provar! És molt bo!