diumenge, 31 de gener del 2010

Què bé que senta el Palau



El Palau li senta bé a tothom, i més amb les esplèndides fotos del Xavier Mercadé que copio del seu bloc. No deixeu de visitar-lo.

I l'última foto... doncs no és del Mercadé, és una autofoto del cantant de la familia en ple Messies :-)

divendres, 29 de gener del 2010

També Reis!

Anem presentant regals de Reis amb compta-gotes... aquest és un altre dels meus regals, que em va fer molta ilu perquè feia temps que ho demanava i els Reis semblava que no ho acabaven de tenir gaire clar.

Això és una Lomo. Ens estem tornant lomogràfics.

Perquè sapigueu una miqueta de què va la història, us enllaço aquest vídeo del programa Zoom Tendencias, de La 2.


La meva càmera és així:



(amb mininus, com no!)

I el primer carret està posat i sortirà fatal... però de seguida que el reveli us n'ensenyaré alguna.
(desitgeu-me sort!)




dimecres, 27 de gener del 2010

Wilco

El descobriment musical del mes de gener:

dilluns, 25 de gener del 2010

Va de formatges

Per Sant Carles, la Maria em va regalar una sessió de tast de formatges a Gastronomia Activa.
Com molts sabeu, i sonarà a tòpic, sóc dels que visc per menjar. I si, a més, puc tematitzar un sopar en una de les meves tres grans passions (a saber: la xocolata, el formatge i el vi, i aquest no té per què ser l'ordre de preferència) doncs millor que millor.
Per casualitats de la vida i per no contestar al telèfon (no sempre és cert allò que una trucada perduda és una oportunitat perduda), la nostra sessió (la Maria també s'hi va autoconvidar, òbviament) va ser en la més estricta intimitat: nosaltres, i la profe! La veritat és que, poder gaudir d'una sessió absolutament personalitzada, va ser un luxe. I si, a més, a una bona professora li plantes al davant dos bons alumnes com nosaltres, és normal que la sessió s'allargui més del previst i de les dues horetes inicials t'allarguis amb una tercera.

Per cert, he de comentar que no va ser només un tast de formatges. A part d'una primera hora interessantíssima de teoria sobre l'origen i la producció del formatge i les seves múltiples varietats, vam tenir el plaer de maridar-los amb tres bons vins.
Per acabar, compartir amb vosaltres una recomanació de la profe: http://marti-quesos.blogspot.com/. Una autèntica perdició.

diumenge, 24 de gener del 2010

Exposició

Si passeu aquests dies per Vilassar de Mar i teniu una estoneta, heu de veure l'exposició fotogràfica Tekerenyas al Cafè Favela.

Com us vaig explicar fa uns dies, Volunteers 4 Kenya, ara reconvertit oficialment en l'associació Children of Africa, treballa perquè nens de Kenya gaudeixin de millors oportunitats de futur. El proper projecte que tenen entre mans és un dispensari... això és molta feina!



Si voleu més informació sobre Children of Africa, aquí i aquí podeu descarregar el seu fulletó informatiu.

Per cert, les fotos són dels voluntaris que han treballat a Kenya al llarg de l'any.

dijous, 21 de gener del 2010

Un any especial

Després de mesos de mantenir els temes en secret, de moure fils i organitzar coses, va sent hora de desvetllar tot el misteri.

Primer de tot, hem de confessar que estem molt gratament sorpresos. Molt! Perquè en plena era de feisbucs, tuiters, blocs, mails, sms i altres, els nostres amics han sabut guardar-nos el secret tan gelosament com hem volgut guardar-lo nosaltres, mentre ho anàvem explicant progressivament i en persona (o per telèfon) a tots els que ens sou més propers. Ara sí, nois, s'obre la veda! Ja en podeu parlar amb tothom qui volgueu! Moltes gràcies per la discreció!

I ara, us expliquem...

Jo la veritat és que no ens hi veig, però segur que si fessim alguna cosa així, ens quedaríem amb tothom. I seria molt divertit:



O potser així, també:



O potser, fins i tot, podríem muntar alguna cosa divertida com les que ensenyen en aquest web.

Però nois i noies, com diuen els Manel, "ens ha costat Déu i ajuda, arribar fins aquí"... i a partir d'ara volem que tot sigui diferent: ens casem!


dimarts, 19 de gener del 2010

Un tipo serio

Aficionats al cinema com som, últimament hi anem amb molt poca freqüència!

Això sí, intentem seleccionar les pel·lícules amb cura. I aprofitant que s'estrenava l'última dels germans Cohen, i que sempre són deures obligats, vam decidir per anar a veure "Un tipo serio".

I va ser un encert. Un interessant argument, un molt bon protagonista i un final impactant -ja ho comentarem algun dia-, així ho certifiquen.
Humor àcid, aquesta vegada han deixat l'humor negre de banda, i unes històries que, tot i portades a l'extrem, perfectament creïbles. Particularment interessant el retrat que fan del món jueu, particularitzat en els tres rabins. Un retrat extrapolable a altres religions, posem per cas la catolicaapostolicaromana.

No us la podeu perdre!

dilluns, 18 de gener del 2010

Christian, el lleó

Copio de Tv3.cat...

"L'any 2008 un vídeo genial publicat a YouTube esdevé tot un fenomen social. Vist per més de 50 milions de persones, mostra el retrobament emotiu de dos joves amb el seu lleó de companyia de 225 quilos, Christian, uns quants anys després d'haver-se'n acomiadat i d'haver-lo retornat a la vida salvatge de Kènia. És la fantàstica història de Christian el lleó, que fou comprat de cadell al "departament d'animals exòtics" de Harrods."

El reportatge modern es va emetre el 31 de desembre al 33, al migdia. Només vaig poder veure el final del vídeo... però si voleu veure el vídeo original, el teniu aquí.




Jo també vull jugar amb un Otis així de gros.

divendres, 15 de gener del 2010

Renfe (Rogamos Empujen Nuestros Ferrocarriles Estropeados)

La meravella de Renfe em sorprèn encara cada vegada que agafo un tren. Com diria en Marc, país de pandereta!
Dissabte a la tarda, estació de Passeig de Gràcia. Una única taquilla oberta, aten una noia que amb prou feines parla anglès. Dos turistes demanen informació sobre els trens i té problemes greus per fer-se entendre. Darrere seu, dues persones remenen i donen voltes. Papallonegen, però no treballen. Si a la cua dels bitllets li afegim que no hi ha ningú a informació, perquè només obren de dilluns a divendres, tenim com a resultat una cua llarguíssima i lentíssima que em fa perdre el tren.


A Figueres, de tornada, al·lucino cogombrets en vinagre quan sento que el pas a nivell (direcció França) es tanca abans que arribi el tren provinent de Barcelona, del que encara hauran de baixar i pujar els passatgers. Amb el tren direcció Barcelona, tres quarts del mateix: el pas a nivell es tanca ben bé 5 minuts abans que arribi el tren... així el trànsit de Figueres es col·lapsa millor, clar.
Tampoc és que això sigui cap novetat... però avui m'ha sobtat.

Un cop al tren, oh, sorpresa! Els vagons són nous, blancs, lluminosos, amb endolls per als portàtils, i tauletes, i els peus no em toquen a terra en aquestes esplèndides butaques noves... no es pot tenir tot...

dimarts, 12 de gener del 2010

No puedo dejar de...

Hi ha dies que van així. Altres, van millor. Hi ha dies que plores per altres motius, que no són dolents, no, són alegres. Però plores igual...


dilluns, 11 de gener del 2010

Anys i anys, per molts anys!

El més petit i pelut de tots el dia 8 va fer 5 anys!!!! Felicitats, Otis!!!

divendres, 8 de gener del 2010

Reis!

No m'he pogut resistir a la temptació d'estrenar els nous estris de silicona per a la cuina que em van regalar pel meu aniversari i per Reis.
(Gràcies noies! Gràcies Reis!)

I l'estrena... mini-magdalenes d'olives i parmesà. En trobareu la recepta aquí. Amb vídeo i tot!!
Com que sempre he de fer invents, he canviat la mantega per oli d'oliva i el sobre de llevat per un dau de llevat fresc.

El resultat: mini-magdalenes, que no han pujat gaire (per no perdre el costum) però que fan molt bona olor. A l'hora de dinar farem el tast.

dimarts, 5 de gener del 2010

Bodega Manolo

El descobriment de l'any 2009, segurament.
Vam començar a fer aquesta entrada fa molts mesos, però dubtàvem de si havíem de compartir una troballa com aquesta, o si ens l'havíem de guardar gelosament perquè no s'ompli de gent i es faci malbé.

Al final.... us ho expliquem.

Heu d'anar a Bodega Manolo. No us ho podeu perdre. Hi havíem passat per davant mil cops i no havíem entrat mai, pensàvem que només era bodega, tot rústic, amb les bótes, una barra... Però sempre està ple de gent, es veu molt de moviment... i quan vam veure la carta, ho vam entendre:

- Les xips amb brie i les seves salses de primer.
- Els peixos i les carns de segon. Boníssims.
- El volcà de xocolata. Per llepar-se'n els dits.
- I una selecció de vins... és una bodega. No calen adjectius.

Fan menú al migdia (encara no hi hem pogut anar) i sopars de carta per uns 30 €. Cal reservar, perquè el local és petitet. El trobareu a:

C/ Torrent de las Flors, 101
Tel.932844377

Avantatges: tots els anteriors. Deliciós. I a prop de casa nostra.
Desavantatges: es pot fumar.

Que tingueu molt bons Reis. Diguem que aquest és el nostre regal ;)

divendres, 1 de gener del 2010

Feliç 2010



Les pàgines del calendari passen... volant.
Gires full, passes pàgina, s'acaba l'any, canvies el calendari... i ja tenim aquí el 2010.
Espero que l'any que acabem d'estrenar sigui fantàstic per tots nosaltres. Per nosaltres tres que escrivim, i per tots els que ens veniu a veure. No deixeu de venir a visitar-nos, en l'any que comença segur que tindrem moltes coses per explicar.
(i aquest és, evidentment, un post programat... a aquestes hores espero estar dormint o celebrant l'any nou, encara ;)