dijous, 26 de juliol de 2012

FocSé que a aquestes alçades ja estem tots cansats de desgràcies, que per si la economia fos poc, fa quasi una setmana que només sentim parlar del foc de l'Empordà, del foc de casa.

Un diumenge sense televisió ni ràdio ni notícies és com fer vacances. Tan tranquils estàvem, sense saber res, que quan vam rebre el primer missatge que ens preguntava pel foc ens va sorprendre molt. Des de Llançà encara no es veia el fum.
De tornada cap a Figueres, en ho vam trobar de cares. Amb tots els que sortien de l'autopista per anar a França per Portbou, i tots els que tornaven de Portbou perquè per allà també hi havia un incendi.D'arribada a casa els pares el panorama encara feia més por.Ara que ja està pràcticament controlat, crec que ja puc dir-ho. A les persones que van provocar els dos incendis... tant de bo es concentrin en vosaltres tots els mals d'aquest món. Que us pesin els remordiments per les vides perdudes, les hectàrees cremades, els danys materials, els animals morts i el patiment que heu provocat en tantes i tantes persones. Tant de bo que ploreu, tant com hem plorat nosaltres, i que mai no trobeu consol en res ni en ningú.

A les persones que han contribuït a apagar-lo: mil GRÀCIES pel vostre l'esforç. Em falten paraules per agrair-vos-ho. A les persones que han mostrat la seva solidaritat... mil GRÀCIES també.
Tant de bo que la nostra terra torni a ser verda com era.
I, mentrestant... tramuntana, maca, podries afluixar una mica i ajudar, eh?4 comentaris:

joan gasull ha dit...

ha estat molt greu....sort que el temps tot ho cura. Ara falta la resposta política.....

XeXu ha dit...

Contra els elements no s'hi pot lluitar, contra el foc poc s'hi pot fer, i encara que tenim mitjans, per anar pal·liant els efectes. La tramuntana seguirà el seu curs i nosaltres haurem de trobar el camí per passar per sobre la desgràcia. Ara, els culpables de tot això ho haurien de pagar amb la més gran de les tortures la resta de la seva vida. Res que se'ls pugui fer no pot compensar els danys causats.

Assumpta ha dit...

No ho puc entendre... és que no em m'entra al cervell que encara hi hagi gent capaç de tirar una burilla encesa per la finestreta del cotxe... No hi ha dret! És absolutament indignant!

A veure si la natura es pot anar recuperant d'aquest cop...

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Més d'una setmana, ha durat... Em fa por anar a veure la zona cremada, de veritat. Les poques imatges que he vist em posen els pèls de punta. Esper que es pugui anar refent... poc a poquet...

Gràcies a tots per passar!