dijous, 31 de maig de 2012

Pa de plàtan


Fa uns dies vaig trobar una recepta per internet d'un pa dolç, tirant a coca, que em va semblar interessant. I la vaig fer... i aquest va ser el resultat.

(espero que ja hàgiu dinat...)

Pa de plàtan

Ingredients

  • dos gots de farina
  • una culleradeta de llevat
  • una culleradeta de bicarbonat
  • un polsim de sal
  • un got de sucre
  • dos ous
  • mig got de mantega
  • tres plàtans ben madurs
  • una culleradeta de vainilla
  • mig got de llet
  • una cullerada de vinagre
  • 60 grams de ratlladura de xocolata negra
  • mig got de nous de macadàmia 





Elaboració

1. Es barregen la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal en un bol.
2. En un altre bol, es bat el sucre amb la mantega.
3. S'afegeixen els dos ous al sucre i la mantega.
4. S'afegeixen els plàtans i la vainilla, i es barreja bé.
5. S'afegeix la farina, la llet, i el vinagre, de manera que no faci grumolls.
6. Per últim, s'afegeixen la xocolata i les nous (com que no tenia nous, ni de macadàmia ni de cap tipus, vaig fer servir cacauets dessalats i hi queda molt bé).
7. Al forn! 45 minuts a 180º o fins que us sembli que ha quedat ben fet.





Jo vaig fer la massa per una banda i després el vaig coure a la panificadora. Com es veu, del centre va quedar un punt cruet però la resta... estava fantàstic!

6 comentaris:

XeXu ha dit...

Precisament, com que ja hem dinat, ho remataríem perfectament amb un tall d'aquest pa de plàtan com a postres!

joan gasull ha dit...

doncs no pinta gens malament.....potser farem una prova i tot

Yáiza ha dit...

Uaaaaau!! Fa MOLT BONA PINTA!!!

Aviam si quan torni a tenir forn ho provo! =D

Assumpta ha dit...

El meu forn no funciona fa temps i no tinc panificadora... buaaaaaaaa!!! Tan bona pinta com té!!... Res doncs, directament n'agafo una llesqueta del teu, eh? :-))

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Afegeixo nota: no s'asseca i dura perfectament 3 o 4 dies, en funció de la golafreria dels consumidors.
El tornaré a fer, segur!

Anònim ha dit...

Avui mateix l'he provat!! que reboníssim moltes gràciesss!!!
Com sempre que provo coses noves se m'escapa versionar-ho i aquesta vegada no he posat bicarbonat ni vinagre, ni xocolata...també no tenia mantega i he utilitzat oli d'oliva suau.
Avui mateix ja l'anoto al meu receptari!!gràciessssssss ;)

Judit