dimarts, 3 de maig de 2011

La notícia de l'any

Si heu posat la tele o la ràdio entre ahir i avui, us haureu saturat de tant de sentir a parlar del tema... la notícia del dia, del mes, de l'any... els Estats Units diuen que han assassinat a Bin Laden.


Ho escric d'aquesta manera concreta per dos motius.

Per una banda, "diuen", perquè, que jo sàpiga, no n'han donat cap prova ni ho han demostrat gràficament en cap moment. Tot el que sabem, ho sabem perquè els Estats Units ho han anunciat.

Per altra banda, "assassinat". Bin Laden no és cap sant, ho sé, i en cap moment no pretenc defensar-lo. Però, amb Bin Laden mort, per mi no s'ha fet justícia. Se l'ha assassinat i no se'l podrà jutjar i condemnar per totes les seves accions.
I, el que és pitjor, crec que d'aquesta manera han creat un nou mite, un màrtir de la seva causa, i per molt que no en puguin venerar la tomba, els seus seguidors fidels continuaran venerant les seves idees. Ara més que mai.


A través de Twitter he llegit aquesta cita de Martin Luther King Jr.: I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Vindria a ser... Lamento la pèrdua de milers que vides valuosíssimes, però mai no celebraré la mort de ningú, ni tan sols la d'un enemic.
Hi coincideixo totalment. I vosaltres, què en penseu, de tot plegat?

7 comentaris:

El porquet ha dit...

Si em preguntes la meva opinió ja l'he deixat escrita, precisament, al meu blog (toma autobombo!!!).

Però bé, aquí sembla que només pugui impartir justícia (o revenja) els Estats Units. Hi ha molts països afectats per les atrocitats d'en Bin Laden i cap ha anat a matar-lo.

Ara bé, tots ho han celebrat, fins i tot aquells que en el seu dia es postulaven en contra de la pena de mort... i què ha estat això?

garbi24 ha dit...

com que la informació que sempre ens arriba ha estat prou manipulada....no em crec res.....ja s'ho faran.
Però per si de cas l'han tirat al mar, estare un bon temps sense menjar peix

XeXu ha dit...

Se n'ha parlat tant aquests dies que em sembla que n'acabaré fent un post. Jo no em crec res de res, però quan dic res, vull dir res. Ni tant sols l'existència d'algú anomenat Bin Laden.

menxu ha dit...

Ja poden dir el què vulguin que jo no m'ho crec. Només s'ha "filtrat" una imatge on s'ha demostrat que és un muntatge amb photoshop (que la meva tieta paquita hagués sabut fer millor...).

Quan veia a la tv les imatges dels americans celebran la mort del Bin Laden, no sabia distingir si eren americans. L'eufòria que demostraven no era pròpia d'un país "civilitzat"... O_o

whatateacher ha dit...

Estic totalment d'acord. Per una banda, no hi ha proves de que l'hagin mort i per l'altre, ni s'ha fet justícia, ni s'ha acaba amb el terrorise talibà.
L'ésser humà no avança...

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Encara avui no m'acabo de creure tota la història. I he deixat d'escoltar les notícies sobre el tema, és tan poc clar tot plegat!

Gràcies a tots per passar!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

menxu, acabo de passar pel teu bloc i no he pogut desar els comentaris... però he passat! misteris de la informàtica... :(