dimecres, 25 de febrer del 2009

Exposició a la Bella Inútil

Diuen els mitjans de comunicació....
El castell de Sant Ferran de Figueres acull fins el 10 de maig l'exposició 'Figueres, Capital de la República', una descripció 'històrica' a través de documents, fotografies i mapes que intenta repassar els últims 'batecs' de la República espanyola, just abans de l'arribada de les tropes franquistes a la frontera i l'acabament de la Guerra Civil. La mostra dóna especial èmfasi a la darrera sessió de les Corts Republicanes, celebrades la nit de l'1 de febrer de 1939 a les cavallerisses del mateix Castell de Sant Ferran i amb la participació de només 62 dels 475 diputats elegits.
Hi vaig anar diumenge amb els nens de Figueres, aprofitant que ell tenia una sortida de la coral. L'exposició és molt interessant... i prendre el sol a la terrasseta del bar de l'entrada del Castell també!!!! ;-)
Aprofito per ensenyar-vos una foto aèria del Castell. El Castell de Sant Ferran es va començar a construir l'any 1753. Diuen que és la fortalesa europea més gran d'aquell temps... però (segurament per sort) des que es va construir no ha servit gaire, i per això els francesos el van batejar com "La Bella Inútil".
Segueix sent propietat de l'Exèrcit, però cada vegada s'hi fan més visites i activitats. Us recomano la de la Catedral de l'aigua, si voleu donar una volta amb jeep al perímetre del castell i baixar als enormes dipòsits d'aigua.
Com a curiositat... al Castell de Montjuïch de Barcelona també hi ha dipòsits d'aigua com els de Figueres. Ho sabíeu?

2 comentaris:

la divina ha dit...

Ei, és molt interessant això! Ni idea que hi haguessin dipòsits d'aigua a Montjuic, però, clar, té lògica.

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Sí! entrant al castell a la dreta hi ha una exposició amb la història del castell. Al final de tot, hi ha el balcó a sobre del dipòsit!