Aquesta cosa llefiscosa que fa bombolletes a dins del pot de vidre és massa mare, o llevat mare, i fa les funcions del llevat químic a l'hora de fer pa.
És una massa viva, plena de ferments, té color, olor, acidesa... i encara no la tinc del tot per la mà, perquè el primer panet de massa mare no ha pujat gaire. Però era ben bo.
Per saber més coses sobre pans i llevats, us recomano el blog de l'Iban, especialment la secció sobre com fer pa i el fòrum.
8 comentaris:
Esteu fets uns manetes! Jo no tinc pas massa temps, però el més important, no tinc pas espai a la cuina per omplir-la de més trastets... llàstima!
estic content de poder xucar-lo amb tomaquet....fer-lo encara no hi arribo, però m'agradaria
A mi convida'm a pa amb mantega... i si puja o no puja, m'és igual! =P
Ostres, jo he de confessar que el pa el compro al Mercadona! :-))
Cap allà vaig! Una abraçada.
*Quin sistema més difícil de verificació, no?
No negaré que requereix el seu temps i que, segurament, si no treballés a casa no ho hauria provat... però els resultats han valgut la pena, o sigui que ho seguirem intentant.
Assumpta, em declaro fan incondicional del pa de nous del Mercadona! Potser si en tingués algun més a prop de casa no faria aquests invents...
Ostres, jo el de nous no l'he provat! Ho hauré de fer! :-))
Assumpta, l'has de provar! És molt bo!
Publica un comentari a l'entrada