dimarts, 4 de maig del 2010
Iogur!
Primer intent de iogurt casolà, sense intervenció de iogurtera:
Escalfem un litre de llet 3 minuts al microones a màxima potència. Ho traiem i hi afegim un iogurt natural (dels comprats o dels fets anteriorment) , un parell de cullerades de llet en pols i, si els volem dolços, una mica de sucre glass. Ho barregem tot i ho posem en pots de vidre tapats amb film. Es deixen 8 hores en repòs perquè fermentin i quallin en un lloc càlid.
Els vaig preparar al vespre i els vaig deixar al forn, amb el forn apagat i “abrigats” amb un parell de draps. Al matí, els iogurts estan a punt i els he posat a la nevera.
La noia que m’ha passat la recepta recomana els iogurts de poma ratllada, per donar gust. De llimona no, que la llet es talla!
(Altres suggeriments, aquí)
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
11 comentaris:
mmmmm... vols dir que així, tan a sac, no es faran malbé? no sé, eh? és que no ho veig jo tan clar... i amb els canvis de temps...
Ja diràs el què!
Es faran malbé en 3 o 4 dies, suposo, perquè no tenen ni conservants ni colorants ni res.
M'he menjat el primer i és ben bo :D
si hi poses un iogurt natural, una mica de conservants tindrà, no? :P estan molt bons, jo avui en soparé un!
els que portin la llet i els iogurts envasats, cap més.
De fet, el sistema és el mateix que amb les iogurteres elèctriques, amb l'única diferència que en lloc de fermentar a la iogurtera, han fermentat al forn (apagat).
Mireu: http://www.opcions.org/cast/articulos/yogur.html
val, val, m'ho crec i ho provaré.
Per cert, que teniu un regalet al Planeta...
la meva mare en fa amb no sé quin tipus de fong. Quan se'n cansa, l'asseca (el fong, eh?) i el guarda per quan en vol tornar a fer.
Això està acabant en un costum compulsiu.
*Sànset*
Sànset, si va amb fong deu ser kèfir, potser? Queda una mica més àcid que el iogurt, crec. Això també m'agradaria provar de fer-ho...
M. en plena fase experimental :D
me l'apunto!!!
això si, si dius que només dures 3 o 4 dies,... no sé, hauré de fer-ho quan vingui gent a sopar, que sóc de les que sempre se li caduquen els iogurts a la nevera!!
Els nostres ja s'han acabat, Rits! Crec que deuen durar fins i tot una miqueta més... i segur que quan es passa es deu notar amb l'olor...
semblen fàcils de fer, no? crec que ho provaré! gràcies per compartir la recepta!
Són facilíssims de fer, Polita. No van durar res, ens els hem menjat de seguida :D
Publica un comentari a l'entrada