dimarts, 4 de maig del 2010

Iogur!


Primer intent de iogurt casolà, sense intervenció de iogurtera:


Escalfem un litre de llet 3 minuts al microones a màxima potència. Ho traiem i hi afegim un iogurt natural (dels comprats o dels fets anteriorment) , un parell de cullerades de llet en pols i, si els volem dolços, una mica de sucre glass. Ho barregem tot i ho posem en pots de vidre tapats amb film. Es deixen 8 hores en repòs perquè fermentin i quallin en un lloc càlid.

Els vaig preparar al vespre i els vaig deixar al forn, amb el forn apagat i “abrigats” amb un parell de draps. Al matí, els iogurts estan a punt i els he posat a la nevera.

La noia que m’ha passat la recepta recomana els iogurts de poma ratllada, per donar gust. De llimona no, que la llet es talla!

(Altres suggeriments, aquí)

11 comentaris:

Kudifamily ha dit...

mmmmm... vols dir que així, tan a sac, no es faran malbé? no sé, eh? és que no ho veig jo tan clar... i amb els canvis de temps...
Ja diràs el què!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Es faran malbé en 3 o 4 dies, suposo, perquè no tenen ni conservants ni colorants ni res.
M'he menjat el primer i és ben bo :D

Carles ha dit...

si hi poses un iogurt natural, una mica de conservants tindrà, no? :P estan molt bons, jo avui en soparé un!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

els que portin la llet i els iogurts envasats, cap més.

De fet, el sistema és el mateix que amb les iogurteres elèctriques, amb l'única diferència que en lloc de fermentar a la iogurtera, han fermentat al forn (apagat).

Mireu: http://www.opcions.org/cast/articulos/yogur.html

Kudifamily ha dit...

val, val, m'ho crec i ho provaré.

Per cert, que teniu un regalet al Planeta...

sànset i utnoa ha dit...

la meva mare en fa amb no sé quin tipus de fong. Quan se'n cansa, l'asseca (el fong, eh?) i el guarda per quan en vol tornar a fer.

Això està acabant en un costum compulsiu.

*Sànset*

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Sànset, si va amb fong deu ser kèfir, potser? Queda una mica més àcid que el iogurt, crec. Això també m'agradaria provar de fer-ho...

M. en plena fase experimental :D

rits ha dit...

me l'apunto!!!
això si, si dius que només dures 3 o 4 dies,... no sé, hauré de fer-ho quan vingui gent a sopar, que sóc de les que sempre se li caduquen els iogurts a la nevera!!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Els nostres ja s'han acabat, Rits! Crec que deuen durar fins i tot una miqueta més... i segur que quan es passa es deu notar amb l'olor...

Laura ha dit...

semblen fàcils de fer, no? crec que ho provaré! gràcies per compartir la recepta!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Són facilíssims de fer, Polita. No van durar res, ens els hem menjat de seguida :D