dijous, 29 de desembre del 2011

Llibres del 2011

Aquest any m'he entretingut a fer la llista dels llibres llegits. Pensava que potser fet la llista seria un al·licient per llegir més, però no. No llegeixo tant com voldria... De fet, llegeixo tot el dia, per feina, però per plaer... doncs no tant.






  • Mark Haddon, Un petit inconvenient. Fluix, lent, pesat. Algun apunt entretingut, però pocs. Em va agradar infinitament més El curiós incident del gos a mitjanit, del mateix autor. 
  • George Orwell, 1984. Un clàssic que val la pena tenir a mà i, potser, en ment.
  • John Boyne, El noi del pijama de ratlles. Escrit impecablement des del punt de vista d'un nen d'un altre temps. Me'l crec tot i, si algú em digués que és basat en fets reals, també me'l creuria. Una petita joia.
  • Éric Holder, La senyoreta Chambon. Breu, dolç, intens. Com un bon cafè. (Buscant-ne la foto he vist que se'n va fer una pel·lícula! oh!)
  • Carlos Ruiz Zafón, El juego del ángel. En certa manera, vist un, vistos tots, perquè l'autor té un estil molt similar en tots els llibres. Però el puntet d'intriga em va enganxar i me'l vaig polir en un temps més que raonable.




A mitges tinc tres llibres més:

  •  Bill Bryson, Una breve historia de casi todo. El que he llegit fins ara és molt interessant. És divulgació científica, hem començat pel Big Bang i hem d'anar avançant fins a l'actualitat... a poc a poquet.
  • Katherin Pancol, Els ulls gros dels cocodrils. M'agrada com està escrit i m'agraden els personatges. No m'agrada que una d'elles, perquè sap anglès i rus, es posi a traduir llibres com qui es posa a fer crema de verdures. No m'agrada descobrir-hi faltes d'ortografia, però en fi, suposo que això ja són coses de l'ofici...
  • Lawrence Wright, Civiltà in bagno. La història de la humanitat vista des de les seves sales de bany. És, si més no, curiós.

13 comentaris:

El porquet ha dit...

Doncs a mi m'agrada la teva llista. Breu però variada! Jo tendeixo més cap aquí que no pas cap a llistes llarguíssimes! Prefereixo triar i remenar bé els llibres que vull llegir. Però clar, al final també és una qüestió de temps!

Sergi ha dit...

Llegim pel temps que tenim, i per les ganes. Tu te'n fas un fart de llegir, agafar una novel·la és gairebé portar-se la feina a casa!

He llegit alguns dels que dius, '1984', que faig reverència al que n'has dit, 'El noi del pijama...', que no em va impressionar i vaig acabar agafant una tírria a en Bruno que tela, i 'El joc de l'Àngel', que després de llegir els altres llibres de l'autor volia tirar per la finestra. No és que tingui un estil similar, és que es plagia a ell mateix, és pesat com ell sol. Que la Barcelona que descriu no existeix, collons! El nou no me'l penso llegir, de veritat, que el bombin a aquest tio, que a més s'ho té molt cregut.

Dels que no he llegit, trobo interessant aquest de 'Una breve historia de casi todo', l'he tingut a les mans algun cop i potser faig un pensament, que també m'agrada una mica de divulgació de tant en tant. Ah, i 'El curiós incident...' està molt bé, és curiós de veritat, però no m'ha interessat buscar res més de l'autor, crec que em decebria.

Assumpta ha dit...

Quan la feina és, precisament, llegir, és molt normal que no en quedin massa ganes de fer-ho com a "hobby", tot i així has fet una llista molt interessant :-)
Alguns dels que poses no els he llegit i m'agradaria fer-ho (com el d'Orwell), però a Ruiz Zafon li dedico les mateixes paraules que li dedica en XeXu... uffff... me'ls he llegit tots i aquest em va decebre moltíssim.

Ei, tu que ets dins aquest món... Saps si pel 2012 sortiran noves traduccions de Dickens en català :-))

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Afegeixo, a més, com a excusa "de mala pagadora", que quan feia servir transport públic per anar a la feina llegia molt més, encara que després em dediqués a llegir durant 8 hores seguides.
Com que ara només he d'obrir la porta del despatx que dóna al menjador per ser a la feina... no acostumo a agafar cap llibre :p

Anònim ha dit...

quins records en Bill Bryson i la setmana de posts que va inspirar!

Yáiza ha dit...

Sempre et pots quedar llegint una estona recolzada al marc de la porta del despatx!!! Res, els 20 minutets justos per arribar a la feina i fer la desconnexió casa-feina, feina-casa. Com ho veus? ;)

Bah, no pateixis. Jo tampoc llegeixo tant com voldria i no tinc excuses. Si afegissis els llibres que t'has llegit per treballar... la cosa canviaria!

whatateacher ha dit...

Comparteixo amb tu el gust pel Noi del pijama de ratlles. Em va semblar encisador, molt emotiu i amb uns diàlegs entre els nens impressionants.

Maria ha dit...

Jo també estic llegint el del Bill Bryson! El tinc de "llibre de fons", és a dir, vaig avançant a poc a poc i mentrestant vaig llegint altres coses. És el sistema que faig amb els llibres de no ficció, que si no em distrec. És el problema de la meva ment dispersa!

_MeiA_ ha dit...

Jo tinc moltes ganes de llegir el: El curiós incident del gos a mitjanit. M'han parlat molt bé d'ell!

I m'encanta com escriu en Carlos Ruiz Zafón!! ;)

jomateixa ha dit...

coincidim en algunes de les lectures que has posat aquí i altres ja els he vist recomanats en algun altre bloc i els tinc a la llista de pendents...

jomateixa ha dit...

ah, i jo també he llegit els dos de Mark Haddon i em va agradar molt més "El curiós incident..."

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Hola a tots i gràcies per passar!

Porquet: ho diuen en castellà, "en la variedad está el gusto"!

XeXu, tu que ets del camp de la ciéncia, segur que el Bryson t'agradaria.

Assumpta, no et sé dir. El món editorial em queda lluny... i amb retallades a tot arreu, no sé si invertiran en noves traduccions dels clàssics...

Pons, tota una setmana de posts!!!
Quanta tirada té el Bryson.

Yáiza... no és mala idea :D
Demà ho provo.

Whatateacher, com va amb els teus nens?

Maria, la ment dispersa deu ser comuna del nostre ofici... jo també porto un ritme més aviat lent, però vaig fent!

Meia, El curiós incident segur que t'agrada!

Jomateixa, benvinguda a casa nostra! És que El curiós indicenet és molt especial. No té punt de comparació.

Bona setmana a tots!

Jordicine ha dit...

Només hem coincidit amb en Zafón, aquest any. Una abraçada.