dijous, 24 de setembre del 2009

Turisme intensiu

A pocs dies de tornar a casa (oh yes!), vaig aprofitar el cap de setmana passat per fer un intensiu de turisme i veure les coses que requerien més temps: Tivoli i Ostia Antica.

Dissabte vam anar a Tivoli amb la Coralí (Hola Coralí!): primer a Villa d'Este, i després a Villa Adriana. Els autobusos per arribar fins allà, com sempre, una aventura. I el que va de Tivoli centre a Villa Adriana, encara més aventura! Fins i tot el conductor ens va reconéixer que la "senyora" que ven els bitllets és una ignorant. Jo només li vaig dir antipàtica, però podria haver-ne dit moltes altres coses...

Villa d'Este és un palauet del centre de Tivoli, amb uns jardins fantàstics plens de fonts i aigua i plantes i uns arbres espectaculars. Les vistes des d'allà sobre la plana també són dignes de veure. Villa Adriana, en canvi, és una antiga vil·la romana, de l'emperador Adrià. És enooooorme, hi ha un teatre marítim espectacular, les cariàtides, un llac, dues termes, oliveres, camins i camins per recórrer.
Per acabar-ho de rematar, diumenge em vaig acostar a les excavacions d'Ostia Antica. El temps va decidir no acompanyar-me, i va ploure gairebé tota l'estona. Malgrat tot, és fantàstic entrar en un lloc turístic i sentir silenci: les pròpies petjades, la pluja que cau, els trons... i alguna veu llunyana. I prou.

2 comentaris:

Mosquit ha dit...

L'abril passat vaig anar a Roma amb la facu i un dia vam anar a Tívoli. Molt "xulo". La vil-la d'Este impressionant (millor que hagueu fet pipí) i la d'Adrià, al ser ruïnes, costa més d'entendre ... si no és que aneu acompanyats de tres! professors d'història de l'art que us ho expliquin tot, tot i tot (hi, hi, hi, que dolenta que sóc).

Tu, jo i l'Otis ha dit...

No hauria estat malament, una visita guiada. La majoria de coses que he anat veient són fantàstiques, però estan tan mal explicades, indicades, orientades... i conservades...